Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Val

Längtan
sover djupt i mitt hjärtas mörker
i mitt hjärtas djupaste mull.
Längtan
väntar på gryning och vårljus
på modet att bryta genom ytan
korsa gränsen
till det som syns och kan beskrivas.
Vi lever vid isens rand
tre korta andetag.
Trär dagar på tråd
som ett rönnbärshalsband
ett barns rubiner.
Vi dricker smältande frost
tar vad vi får
lever som vi kan.
Är det att leva rättfärdigt?
Väljer vi våra liv?
Ingen tycks veta.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 238 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-01-06 12:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du fångar en tidlös stämning i människans inneboende längtan. Hur vi är djupt sammanbundna med spelet mellan ljus och mörker som väcker frågor om existensen. Vad jag gillar rönnbärens röda som lyser av hopp mot en bakgrund av mörker och ljus. Vackert!
2020-01-06

    ej medlem längre
Tid och tidlöshet, känslor och frågor som inte lämnar oss. Fint gestaltat!
2020-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP