Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samlar bärnstenar i en bonbonjär





Det har varit blåsigt i flera dagar
himmelen varit regntung och grå
inget väder som mig behagar
nej, väderomslag väntar jag på

Då skall jag åka till stranden
lyssna på vågornas musik
leta efter bärnsten i sanden
och höra måsarnas skrik

Sprätta med en pinne i handen
vända på snäckor och tång
kolla där havet möter stranden
där jag hittade den största en gång





Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 471 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2020-01-06 13:29



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Härligt...något att se fram emot...
2020-01-18

    Peter Söderqvist
Fantastisk dikt som tar mig med till sommarstranden. Den jag besöker så ofta.
2020-01-12

    ej medlem längre
Fint skrivet
Jag blir glad av din text
2020-01-11

  Lars Hedlin
Jätte fint :)
2020-01-11

  KattenKin VIP
Så fint skrivet. En sån dag känns lockade.
2020-01-09

  Ezmeralda VIP
Jag har inte så nära till havet.
Men de gånger jag varit där, har jag förstått min litenhet.

2020-01-07

  ULJO
Så fint skrivet.
2020-01-07

  Gunnel Eriksson VIP
Låter rogivande att
ströva på stranden och
leta bärnsten. Sommarlängtan
redan eller just för att vädret är
trist. Vacker dikt med fina rim.


2020-01-06

  Olof Lagerhorn VIP
Längtan och hopp fint
gestaltat i vackra och
ljusa bilder.
2020-01-06

  Blomma-Stjärna VIP
i grått blåsväder är det bästa att ta fram bärnstenssamlingen... njuta av glansen och minnena som stenarna förmedlar och skriva en vackert rimmad dikt om bärnstensfångst - där havet möter stranden
- jag tackar dig för att du påminner mig om de fina solskensdagar som är i antågande - den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, sägs det ju!
2020-01-06

    ej medlem längre
Snyggt..
2020-01-06

    Lena Staaf VIP
Varm dikt om en varm, väntande tid!
2020-01-06

  överlevaren VIP
Underbart att läsa och hittar man bärnsten är lyckan gjord!

2020-01-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Låter förhoppningsfullt och trevligt!
2020-01-06

  WyS VIP
Låter underbart längtansfullt!
Naturnära
2020-01-06

    Birgersdotter VIP
Vacker längtan
2020-01-06

  Niliboy
Fint, å ett trevlig hobby som du berättar om så fint!
2020-01-06

  DavidM VIP
Fin naturskildring med stänk av längtan.
2020-01-06

  M.Eta
Låter mysigt! Vem längtar inte efter bättre uteväder när efterlängtade solstrålar kan värma kinden lite!
2020-01-06

  Öknens Ros VIP
Bärnstenar som det faktiskt är tillåtet att plocka. Fint skrivet och beskrivet.
2020-01-06

  Maria Sundelin VIP
Hoppas det blir snart
Kramar
2020-01-06

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Jättefint skrivet!
2020-01-06

  Feliaxel VIP
Låter som en fantastisk sysselsättning när vädret tillåter
2020-01-06

    ej medlem längre
Vilken levande bild du målar upp av snäckskalsletande på stranden. Så fångar vi alla våra ögonblick och njuter av det vi får.
2020-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP