Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En aspekt om varför jag skriver


Mitt 10-tal

Andra hälften av 10-talet spenderade jag i städer på “V”

Vancouver, Vilnius, Venedig,

men bytte bara tåg i Västerås

poetiskt

efter imperiets fall och polarisens smältande

blir Vancouver, en sjunkande stad

ett Venedig 2.0

den kanadensiska staden

som framtida faksimil


Under första hälften av 10-talet

besökte jag en stad vid Donau

stad av alkohol, tobak och leda

men även

utställningen där de odlar

plantor som lyser under blacklight

poetiskt med

vetenskap

utan tristess


jag tänker

för att bli forskare

behövs ett helt universitet

för att bli poet

behövs papper och penna

tänker jag

långt efter

Österrike och

rummet med genmanipulerad tobak




Fri vers av A. Ostsee
Läst 145 gånger
Publicerad 2020-01-07 09:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

A. Ostsee
A. Ostsee