Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild ULJO


Vintersömn

Naturen den värjer sig
för vinterns kalla tid
himmelen formar lugnet
för ingen vill ta strid
Snöflingan från skyn
lägger sig på marken
täcker löv och mossa
och buskarna i parken

Knoppen på grenen
sover där sin sömn
uppvärmd av solen
från rymdens höjd
Djuren där i grottan
sover kölden bort
de tycker nog ofta
att vintern känns kort

Blommorna på ängen
vilar under pudersnö
väntar på att våren
väcker strand och sjö
Fåglarna har flugit långt
till landet bort i söder
skogsmusen vid trädet
av tacksamhet glöder

I skogen ligger sjön
spegelblank och klar
ett vilande vatten
under himmel bar
Nu sover skog och äng
sin vintersömns så skön
men plötsligt en morgon
så vaknar den så grön

(Copyright © ULJO




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 592 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2020-01-08 08:12



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Vacker dikt, men jag undrar om det blir någon vinter här där jag bor för det har redan börjat växa lite i rabatterna...
2020-01-18

  Eva Langrath VIP
Fint om naturens vila under vintern
2020-01-11

  Lars Hedlin
Fint skriftat :)
2020-01-11

  Eva Helene VIP
Vackert i väntan på våren.
2020-01-10

  Ezmeralda VIP
Underbar text om det som är så viktigt för oss människor.
Naturens skiftningar och djurens liv.
2020-01-10

  Ewa-Britt Nilson VIP
På en fin tur i vinter-
natur vi tas med, i
alla dess led av Dig
nu: Vår Rimsmed!

2020-01-10

    ej medlem längre
Snyggt..
2020-01-09

  M.Eta
Fin vers om vintersömn. ibland skulle man vilja sova bort en del av de mörkaste dagarna av vintern.
2020-01-09

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Så vackert skrivet. Njutbart att läsa!
2020-01-08

  överlevaren VIP
Ljuv läsning!
2020-01-08

  Blomma-Stjärna VIP
vackert om vintern - skönt rimmad poesi
2020-01-08

    Birgersdotter VIP
Vackert rimmat
2020-01-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart vackert om vinterns skönhet och vårväntan, i flytande rim.
2020-01-08

  Marita Ohlquist VIP
Tycker om din text om djur och natur i vintervila.
Bra rimmat som vanligt.
2020-01-08

    ej medlem längre
Väldigt vackert.
2020-01-08

    ej medlem längre
Med skicklig rimflätning formar du ett vintervackert landskap I väntan på sol och värme!
2020-01-08

    Lena Staaf VIP
Vackert, rytmiskt och vilsamt. Du beskriver så väl denna vilande väntan som vi också borde ta till oss i stället för att ständigt våndas över den förfärliga vintern.
2020-01-08

  Öknens Ros VIP
Härliga naturbilder du förmedlar!
2020-01-08

  Feliaxel VIP
Vackra rader om vintern
2020-01-08
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO