Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild : ULJO


Regn

Det regnar ute
det är bara så
strilar mot rutan
himmelen är grå
molnen är tunga
ånga och kondens
droppar från skyn
fint så det känns

Regn i naturen
välgörande vatten
kärlekens klorofyll
i sommarnatten
fylld av fräschhet
näringsrika droppar
glädje till jorden
grodor som hoppar

Det regnar inne
tårar längs kinden
sårbart vatten
dunstar i vinden
droppar som rinner
ur själens sår
hjärtan som blöder
läkning de får

Regn mot taken
där människor finns
vatten under broar
historien de minns
stänker på flöden
söndagspromenaden
droppar i månskenet
den glömda staden

(Copyright © ULJO




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 436 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-01-14 07:15



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Tycker om regn
2020-01-19

  ResenärGenomLivet VIP
Välbehövligt med vatten...fint...
2020-01-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Naturens och livets tårar, beskrivna i en underbart vacker dikt!
2020-01-16

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om värdet av både vatten och tårar.
2020-01-15

  Magdalena Eriksson VIP
olika tankar och känslor med rim och rytm. lite skönt att läsa om regn som något fint då det här fulregnat så länge.
2020-01-14

  Blomma-Stjärna VIP
underbart diktat om livgivande regn och gråt !
2020-01-14

  överlevaren VIP
Regn gör gott!
2020-01-14

  Feliaxel VIP
Både regn och tårar behövs i vårt liv
Bra beskrivet
2020-01-14

  Öknens Ros VIP
Så vackert om regn om tårar, båda lika nödvändiga.Regn för allt som växer och tårar som förlöser känslor.
2020-01-14

    Lena Staaf VIP
Underbar dikt om livgivande regn och gråt.
2020-01-14

  Maria Sundelin VIP
Regn kan vara rogivande
2020-01-14
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO