Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Citat ur "Den förlorade barnomsorgen" av Sten Wiking


BYN SOM GUD GLÖMDE

I den inhemska landsortskom-
munens
incestuösa inavelskorruption
där de kvarvarande bofasta
kämpar om att få behålla skolan,
och någon polisstation i länet,
där brottsligheten är ringa eller
ingen alls,
bedöms polis mer prioriterad
till andra kommuner,
där brottsligheten är frekvent.

I själva verket är kommunen
ett riktigt örnnäste,
av gangsters med förgreningar
över hela världens oligarker
och plutokrater,
så ingen hederlig och medveten
polis vågar vara kvar,
och de få bofasta hålls som
gisslan.

Den inavlade analfabetismen
är dominerande,
där barn hjärntvättas på tidigt
stadie,
av vuxna som talar om för dem
vad de ska tänka och säga.



*







Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 205 gånger
Publicerad 2020-01-08 05:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP