Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Monarkfjäril

Den andra blinkningens förvandling.
Den du var innan monarkfjärilen ur fågelburen flög.
Gråtmild men samtidigt pansar av violer beskyddar.
Stanna upp. Njut av drömmar i seglet som drömskt skrider fram.
Ödmjukt inslaget paket av silkespapper. En gåva. En present. En överraskning. Skönheten lägger sig att vila bland rododendron, medans själens skrubbsår läker. Du bäddar in dig i lotusblommans blad och somnar. Men bara nästan. En bråkdel av en evighet. Livet stannar upp och åter vi kan älska fastän kärleken sakta, så sakta porlar ut i glömskans hav. Ett hav som förut glittrat, nu matt och mörk. Istapp tinar till tårar och jag smakar på dem, bara för att vara nära dig. Innan du blundar. En sista gång.




Fri vers av Black raven VIP
Läst 481 gånger och applåderad av 7 personer
Utvald text
Publicerad 2020-01-08 09:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
I din värld vill man vistas bland fjärilar och doften från drömmar och blommor. Du skriver rom kärlek utan att det blir så där sockersött. Istället finns det en balans och en tät mystik som växer under ytan och ger mersmak. Väl värd sin stjärna!
2020-01-09

  DavidM VIP
Väldigt kraftfulla och fina rader. Kärleken porlar sakta ut i glömskans hav är en del av texten som är skickligt gestaltad.
2020-01-09

    ej medlem längre
Min fru älskar älvor, hon är själv en tycker hon. Så det här är väldigt fint.
2020-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP