Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NATURENS NAKNA SKÖTE

Naturen har i alla tider omhuldats
av romantiker i en närmast
förblindad utopi,
och det kan förvisso emellanåt
vara förtjänt vila sina sinnen
åt fantasins rus,
efter att en tid utstått
den förskräckliga naturens
obevekliga gräslighet.

Man förundras därtill inte över
varför poeter och konstnärer
söker försköna och isolera
de intryck av skönhet
som naturen återger
inom en begränsad tid,
innan den förvandlas till skelett.

En realistisk återgivning
skulle därför bli en besvikelse,
liksom det i livet självt
inte alltid blir
som tänkt och drömt.

Naturen är en omutbar hyresvärd,
som tar betalt i efterskott,
och ofta med ränta.

*




Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 463 gånger
Publicerad 2020-01-08 19:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP