Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den vidrige

 

Despot ses bedöma
andras preferenser
ur sanning gömma
dess fala referenser

i illviljan skärskåda
udda människas liv
låta pennalism råda
kasta ur sig invektiv

filantrop i lögn vara
äskar utstött beivras
så i detta uppenbara
yppar sina egna bias

döma ut hund på hår
göres tufft från skans
dock fegisen liten går
mellan ben har svans
 





Bunden vers (Rim) av Bodingen VIP
Läst 138 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-01-16 07:10



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Vem har rätt att döma....det ska man akta sig för, att sätta sig över någon annan.
2020-01-16

  Öknens Ros VIP
Fina rim, stramt återhållet språk. Despoten väl beskriven.
2020-01-16

    Sefarge VIP
Bra " bunden" skrivelse
Om människan som
Går omkring och
Dömer (ut) hela
Tiden och ej
Lärt sig att
bedöma
Synd!
;)

2020-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP