Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en råkall januaridag


varmt kaffe

regndis
in i malösund
söderifrån
skallas insegling
om styrbord

nordost
böar i vattenytan
en säl på varje
kan det vara sill
isundet

min försvunna
hummerkupa
tittar upp
mindre ström idag
tas ombord

nordosten pinar
vovven kurar
sover i ruffen
låter lite
drömmer

krabblänkarna
står där
dom ska
dras ombord
staplas akterut

vi går hem
genom sundet
strömmen
har ökat
till 2 knop

farledsprickarna
trycks ner
utav strömmen
nu hade hummerkupan
inte synts

går iland
fryser
vovven
hoppar upp
på kajen

åker hem
tänder i pannan
och varmt
varmt
kaffe




Fri vers av tom boreland
Läst 283 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-01-10 19:44

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Denna dikt tycker jag också mkt om.
2022-02-17

  HelenaW
Kaffe, livets dryck!
2020-02-12

  överlevaren VIP
Kaffe gör gott, härlig läsning.....du och vovven kämpar på!
2020-01-10
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland