Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Streck # 3 : Tank-e-strecket

 

 

kanske drar vi ett streck — stryker över sidan

 

säkert drar ni två streck — strider om er styrka

 

skrattar sist = tänker först

 

strax förblir jag abstrakt — drar mig nog för skräcken

 

sakta går du direkt — skrider genom kyrkan

 

sträcker ut = täcker in

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-01-28 23:12



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Bra tanke, tack! Det går säkert lika mycket åt bägge håll med det dubbla tankstrecket eller likhetstecknet, som gott skulle kunna varit en dubbel-pil.

Fint du påminde mig om Emily därtill - alltför längesen jag läste hennes..
2020-02-04

  Verner Forsman
Jag hade just läst Emily Dickinson. Den här dikten - fick mig att - tänka - väldigt mycket på hur hon skriver.

Det dubbla = tankestrecket är oxxå en intressant betraktelse. Jag undrar om det går åt båda hållen. En dubbelriktad pil.
2020-02-03

  KattenKin VIP
Dra ifrån och lägga ihop kommer till mig som en tanke när jag läser dina ordlekar. Lite som en rebus. Tankeväckande, klurigt uppiggande och kul text! :)
2020-02-02

  TrollTörnTrappan VIP
Dock din kreativa tanke med tanktömmarstölden tycks klart roligare (att tänka sig läsa — icke i praktiken). Jo, norsk bumerang...
2020-01-29

  TrollTörnTrappan VIP
Funderade länge på om det hette tankstreck — men ville minnas tankestreck... Ändrade just till ett "instreckat" e i titeln + fann hur man förlänger pratminuset rent grafiskt — något som jag ej kommit ihåg att göra på evigheter...
2020-01-29

  Nanna X
Fina ordlekar
2020-01-29

  Gunwale VIP
Busstreck som stannat i tanken?
Det som stavas ”tankstreck” (utan e) kanske (också) är när man stjäl bensin ur tanken?
”Pratminus” tycks det där strecket (också)heta på riktigt, fast det måste ha kommit till som ett bakvänt Norgeskämt, dvs ett norskt skämt om svenska ord!?
2020-01-28
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP