Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

utbränd?

Hjärtat bultar mellan revbensgaller
Drivs av rädsla för morgondagen och ångest för gårdagen

I huvudet pågår ett ständigt inferno
Rösterna trasslar in sig i varandra likt olydigt ogräs
Ömsom viskar, ömsom skriker:

Du duger inte
Du kan bättre

Och hjärtat tvingas slå hårdare
Orka lite till
Fastän kroppen förbrukat sina sista reserver
Och hjärnan blivit irreversibelt överhettad

Till slut finns bara skalet kvar
Tomt och skört
Ärrvävnad och uttömda muskelfibrer

Med en enda ekande, kvidande viskning i det vakuum
Som en gång varit en levande människa:

Jag
duger
inte.




Fri vers av Mist
Läst 165 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-01-11 18:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mist