Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


En dag på stranden

Vandra längs en strand
med en glasstrut i min hand
vattnet stänker i mitt hår
solen högt på himlen står

Ser en flicka simma runt
vid bryggan är det grunt
någon tar en kaffetår
andra bränner sina lår

Barnen bygger vackra slott
där som båten vila fått
ser en mås högt upp i skyn
en förunderligt vacker syn

Ser en fiskebåt med nät
tumlaren från havet lät
nätet fastnar i ett drev
vid korallsnäckornas rev

Några spelar boll i gruset
stärkta utav morgonljuset
andra pysslar med nåt annat
tiden den har nästan stannat

Ser ett kärleksbrev i sanden
skrevs med lycka i handen
kärleksparet såg jag nyss
i en skön förstulen kyss

Vinden blåser lätt från udden
babyn vilar tryggt på kudden
var sjunde våg räknas in
smeker lätt mot foten min

Vilan på en härlig strand
ger åt alla blodad tand
det man minner allra mest
är det man älskar allra mest

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 285 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-05-14 07:20



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria

Stärkande
Värmande
Tecken!

Tack!

2021-05-18

  överlevaren VIP
Värme och sol en vinnande kombo.
2021-05-16

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbar sommarstämning i din fantastiska dikt!
2021-05-14

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om olika upplevelser en sommardag på stranden.
2021-05-14

  Feliaxel VIP
En fantastiskt somrig dikt
2021-05-14

  Kungskobran VIP
Stranden i all ära men jag är hellre på vattnet än på stranden.
Fint fångat av dig
2021-05-14

  Öknens Ros VIP
Sommaren i ett nötskal!
2021-05-14

  Maria Sundelin VIP
Härligt strandtema
2021-05-14
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO