Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en januarisöndag


kalvsylta

lossade krabbburar
staplade iland
bredvid hummerkuporna
vovven sprang runt
nosade markerade
svansen låg i krull
långt fram på ryggen
solen tittar fram
vovven skäller lyckligt
solen ler i mjugg
blinkar med ena ögat
Hans kommer ner
med sina gula handskar
'vi går ut över reservatet
vovven snubblar i stenen
'och ser lycklig ut
idag är dom 16 åren borta
vi lossar färdigt båten
tar vägen om konsum
idag får vovven
kalvsylta till middag
det är han värd




Fri vers av tom boreland
Läst 237 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-01-12 21:56

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Sturesdotter
Ren havsluft känner jag genom raderna.

Och en glad hund!
2020-01-16

  överlevaren VIP
Ord som ger mersmak....
2020-01-13
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland