Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad är "tanken"?

Vad är tankar för något?
Vad är känslor?
Är tankarna beroende av känslorna eller tvärtom?
Hur vet vi det och varför?




Övriga genrer av Mayssa
Läst 185 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-01-13 13:13



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Man kan säga att tankarna organiserar känslorna...det utvecklade, tysta språket, strukturerar de primitiva, omedelbara känsloreaktionerna. "Tänk efter före" heter ordspråket.
2020-01-13

  Gunnar Hilén VIP
Jag skulle nog säga att känslorna kommer först. Som babyns reaktioner på omgivningen och kroppens egna signaler om hunger, fara, sömn mm mm. Tankar är språket som sätter ord på känslorna och som med tiden förklarar vår situation INNAN den har hänt så att vi ska bli beredda. Tankarna räddar oss från att drunkna i känslor.
2020-01-13

  Onomatoprofet VIP
Tankar är elektriska impulser som uppstår i hjärnan. Känslor är många gånger tankar. "Jag känner mig dum", det är en tanke. Men" jag känner mig hungrig "är kanske en känsla. Känslor och tankar är sammanflätade beroende av varandra. Hur vet vi det? Vi tänker!
2020-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Mayssa
Mayssa