Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Besök i ödsligt land





Vänskapens boning var riven
som en skräphög låg den kvar
det enda som fanns var minnen
över det som en gång var

det som förut ljuvligt prunkat
var svekfullt skövlat och förött
kvar fanns bara sorgliga rester
av det som vissnat och dött

bandet som höll oss samman
slets plötsligt och oanat itu
av det som länge varit vi
finns numera jag och du




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 547 gånger och applåderad av 36 personer
Publicerad 2020-01-13 14:22



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
Fint rimmad text, där det ödsliga landet manifesteras så säkert.
2020-02-10

  Ninananonia VIP
Ja, så kan det vara i ödsligt land.
2020-01-19

  ResenärGenomLivet VIP
Vemodigt och berörande...
2020-01-18

  Eva Langrath VIP
Välformulerad sorglig text om ett av livets svåra sidor.
2020-01-17

  Margit Grell
När väven brister.
Väl formulerat!
2020-01-17

  Johan Strömstedt
Väl förmedlade erfarenheter från livets ibland så jobbiga sidor.
2020-01-16

  Ezmeralda VIP
Så fint om kanske en kärlek som blev vänskap. Som sedan blev jag och du.
2020-01-16

  KattenKin VIP
Bra metafor och berörande gestaltning av en vänskap som sett sina dar. Fina verser och rim också.
2020-01-15

  Fulbergarn
En sorglig sång
2020-01-15

  M.Eta
Sorglig text, där man kan läsa en del mellan raderna!
2020-01-15

  Birk Andersson
Fint!
2020-01-14

  Gunnel Eriksson VIP
Sorgligt men sannolikt.
Bra formuleringar.
2020-01-14

  ULJO
Fantastiskt bra
2020-01-14

    ej medlem längre
Så vackert du skriver..
2020-01-14

    Lena Staaf VIP
Smärtsam och rak text om vänskap som inte bara rinner ut i sanden utan i stället brutalt slits itu vilket är hundra resor värre. Man anar bitterhet och svek.


2020-01-13

  Blomma-Stjärna VIP
otroligt bra beskrivet

jag får ett igenkännande besök i ödsligt land; kvar finns bara sorgliga rester
av det som förut ljuvligt prunkat!

medan vänskap prunkar känns den oslagbar och evig men - band kan slitas itu plötsligt och oanat!
2020-01-13

  Feliaxel VIP
Berörande rader
2020-01-13

  Lottie Ålhed VIP
Den viktiga vänskapen som plötsligt bryts väl skildrad i fin dikt.
2020-01-13

  överlevaren VIP
Berörande bra!
2020-01-13

  Olof Lagerhorn VIP
Klara och starka bilder kring hur
mycket vänskap betyder för oss,
och de känslor av förlust och
saknad vi känner när den upphör.
2020-01-13

    ej medlem längre
Man vill hoppas och tro att vänskap ska vara in i det sista, men precis som här, visar du på det smärtsamma i när en vänskap dör. Kort, välformulerat och så innehållsrikt!
2020-01-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Vänskap som vissnar och dör är ett sorgligt slut. Det skapar sår. Du beskriver detta så bra. Många kan nog känna igen känslan.
2020-01-13

  Öknens Ros VIP
Berörande.
2020-01-13

  Maria Sundelin VIP
Det är alltid känslosamt när det sker
Kramar
2020-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP