Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Homo erectus

 

H o m o   e r e c tu s

de enkla besökarna utan livets vetorätt, svalt så mycket tid ur träden, gått månvarven förbi, horisontens pilgrimer

vi läser era försiktiga avtryck som något som saknas oss




Fri vers (Prosapoesi) av Emanuel Sigridsson VIP
Läst 1013 gånger och applåderad av 8 personer
Utvald text
Publicerad 2020-01-13 17:50



Bookmark and Share


  Rafmagn VIP
Fantastisk!!
2020-02-01

  Boel Lindell
Hela texten men framför allt sista raden lämnar en stark vemodskänsla hos mig. Det där med avtrycken som något som saknas oss. Det är rader som går rakt in och lämnar en rispa som när en vass sten skär i glas. Mycket skickligt!
2020-01-16

  Emanuel Sigridsson VIP
Svar och kommentarer

Tack för Din kommentar. Jag byter namn eftersom jag är väldigt klar över hur jag tänker skriva här i framtiden. Namnet betyder här mycket. Ett sätt att förhålla mig till min mamma: Att bryta upp, Sigrids son står just för det. Emanuel heter jag faktiskt.

Och Du har haft stor betydelse för att få mig att se hur uppbrottet ser ut. Den analysen var jag inte riktigt beredd på.

Du får gärna utveckla hur Du menar jag skall gå vidare med horisonten: vilka perspektiv ser Du som möjliga.
2020-01-15

  Stanley Rydell
Hög igenkänning Kent!
Väldigt bra! Se kommentar, hoppas jag inte är ute och cyklar på horisonten som en ET come home!
2020-01-14

  Stanley Rydell
Tänker att det krävs ödmjukhet inför livet och människorna, här de som var före vår civilisation, för att läsa av deras avtryck samt ännu högre grad av självmedvetenhet för att erkänna saknaden. Märker också en civilisationskritik i uttrycket ” enkla besökarna utan livets vetorätt” - som om vi idag har rätt att ta oss rätten till livets vetorätt - ett oerhört hybris! Helt motsatt vad begreppet nåd innebär. Fin skildring av erectus horisontens pilgrimer (skulle gärna se en utveckling av horisont från olika perspektiv, sammansättningen med ~s pilgrimer låter ena ana ett och annat!).
2020-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Emanuel Sigridsson
Emanuel Sigridsson VIP