Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO (redigerad)


Häxkonster och krumsprång

Sitter framför spegeln
det stämmer trots allt
att jag är en liten häxa
men tar det ganska kallt
då andra är prinsessor
med hud så len och skön
så har jag tre skäggstrån
som växer ut som spön

Skulle jag mig sen beskriva
då blir det så här
en ganska spetsig haka
min näsa krokig är
en mun med smala läppar
med tunga vass som spjut
mitt språk ganska besvärligt
så att ingen kan stå ut

Sen har jag lite vårtor
som sitter här och där
en puckelrygg till bakdel
jag alltid med mig bär
i hemmets kök jag kokar
en blandning som är fin
essensen som jag gör
blir en levnadsmedicin

Trots allt är jag finurlig
är alltid på min vakt
och fienderna många
jag lurar dem helt frakt
för är man en häxa
så kroknäst och grann
då gäller det att luras
och droga varje man

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 302 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-06-24 07:01



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Just så en väl sig svärmor tänker, en sådan nog slipar på egna ränker, då får en annan se sig för, blanda såväl vanliga ord som mera smör, så att ens existens fortfar att vara, som om ens släkting är en Burt i Skara...
2021-06-26

  Öknens Ros VIP
Kul hopsnickrat om en häxa!
2021-06-25

  soligajag_1 VIP
Denna gillade jag skarpt, fick mig att känna som häxan i sagan.

Ler och njuter av poesin.
2021-06-25

  Nils-Robert
Kul poesi. Gillar sista raden
2021-06-24

  Kungskobran VIP
Härligt om häxor.

Jag är en häxa ja
skrämmer barnen så bra
men jag är faktiskt inte så farlig
om man bara är snäll och varlig
2021-06-24

  Lottie Ålhed VIP
Skojfriskt skaldat.
2021-06-24

  Nanna X
Fint rimmat. Var försiktig med männen i midsommartid!
2021-06-24

  Ewa-Britt Nilson VIP
Häxa till max
fångar nog ingen
glad lax, men frakt
vad betyder detta
berätta, är det nå´t
man ska ta i akt...
2021-06-24

  Maria Sundelin VIP
Hihi, en smårolig liten historia
2021-06-24
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO