Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


Tankar om i går

Vid vägen står en skylt
där bussar kan stanna
förr stod där en bänk
med en gammal kanna

Jag sitter där i gräset
och tänker på de dar
när livet var enklare
och himlen lyste klar

Då bonden plöjde ängen
med häst som var stark
när torparen var fattig
och gjorde bröd av bark

När datorn inte fanns
och folk gick på café
man kunde vid ett möte
få se en människa le

När kärnkraften sov
och giftutsläpp var små
när man tre kilo kaffe
för en femma kunde få

När gatorna fylldes
av höga, glada skratt
när damerna klädde sig
i långklänning och hatt

När brasan gav värme
i stugans enkla vrå
när barnen var glada
för allt de kunde få

Idag har vi så bråttom
trots mycket tid vi har
men vi tar inte vara på
de dagar vi har kvar

(Copyright © ULJO




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 393 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-01-15 09:02



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Fina tankar om tiden förr och nu
2020-01-19

  ResenärGenomLivet VIP
Ibland är det faktiskt trevligt med minnen från förr...mycket fint...
2020-01-18

  Anya VIP
Nostalgi över gamla tider. Undrar...var det bättre förr? Kanske vissa saker?
2020-01-16

  Ewa-Britt Nilson VIP
Rätt! Jag hoppas
Du på slumrare
sätter sprätt så
vi igen får till
livet så folk
släpper data-
holk som tolk!
Det skulle under-
lätta för utelivet
om fler där tom-
hänt sin fot där
kunde sätta...
2020-01-15

  Fredrik P. VIP
En nostalgisk sång om den tidens fina.
2020-01-15

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Fint skrivet om tid som varit.
2020-01-15

  Blomma-Stjärna VIP
ömsint och klok text - tar oss genom det förflutna till att fundera över vårt nu;
tar vi på bästa sätt hand om vår dyrbara tid- ser varandra?
Blir vi kanhända bortkollrade av den digitala världen och av att äga mer än vi egentligen behöver?
2020-01-15

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om samhälle i förändring!
2020-01-15

  Feliaxel VIP
Fint diktat med mycket nostalgi
2020-01-15

    Lena Staaf VIP
Fin dikt! Man tenderar att idealisera det som var förr. Men tillvaron har blivit mer egotrippad tyvärr. Och skillnaderna större mellan verkligt välbärgade och övriga.
2020-01-15

  Öknens Ros VIP
Tillbakablick på hur det var förr, både positivt och negativt.
2020-01-15

  Maria Sundelin VIP
Vissa saker var bättre förr och andra bättre nu
2020-01-15

  överlevaren VIP
Ja kontraster....orden tar oss tillbaka till en svunnen tid...
2020-01-15
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO