Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ingår i "Strindbergiana" som akt 60


STRINDBERGS KVINNOR

Huru hafver Strindberg det
med kvinnorna,
nuförtiden ?
för det var ett tag sedan han
skiljde sig från Harriet ?

Ågust : Kvinnans underlägsenhet
mannen kompenserar hon med
överlägsenhet i falskhet och dumhet,
sålunda är jag erfaren och vis nog
inte förhasta mig vid kvinnor,
innan de synats ordentligt invändigt.

Och arbetet med nya dramat går bra ?

Ågust: När man får bibehålla sin
mannakraft till högre ändamål,
än att åderlåtas av vampyrer,
ger jag mitt blod i dramat istället.


*




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 316 gånger
Publicerad 2020-01-14 12:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP