Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild : ULJO


Glödlampan

En liten, liten lampa
på endast några watt
Jag står här och lyser
för alltid varje natt

När stjärnorna lyser
på himmelen så klart
så står jag lilla lampa
med huvudet så bart

En gång för längesedan
en vinter visst det var
då hade jag en kupa
men nu finns den ej kvar

Den gick i tusen bitar
när stenen mot mig kom
jag nog försökte ducka
sånt vet lampor inget om

Det barn som kastat stenen
gick hem i lugn och ro
den kvällen jag själv miste
till människan all min tro

Min livsuppgift är alltid
att lysa upp en stig
det har ju alltid varit
en självklarhet för mig

Jag sattes upp en afton
till en jul, jag säkert vet
det var när kommunen
skulle göra något konkret

Sen dess har jag stått här
och lyst i stjärnklar natt
jag har ej många vänner
nog bara en gammal katt
Vi har våra diskussioner
tills stjärnorna vill sova
så vi har inte tråkigt
det kan jag dig nog lova

Min glöd, må den brinna
tills morgonen den gryr
för att i denna timma
snart solens strålar pyr

Jag tror det börjar dagas
min tid den är snart slut
på morgonen de kommer
och proppen den dras ut

(Copyright © ULJO




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 364 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-03-19 07:58



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Lyser upp och ger riktning
2020-03-23

  ResenärGenomLivet VIP
Tack och lov att det finns små lampor som lyser upp mörkret...mycket fint...
2020-03-21

  wiria77
dina ord får läsaren
fortsätta läsa
fångar hela vägen
fina rader om lampan
om ljuset

2020-03-20

  överlevaren VIP
Ord som lyser upp!
2020-03-19

    Elisabeth Nilsson VIP
Lysande och härlig dikt i fina rim!
2020-03-19

  Blomma-Stjärna VIP
fint om lampan som lyser upp stigen i mörkret
"min livsuppgift är alltid
att lysa upp en stig
det har ju alltid varit
en självklarhet för mig"
synd att lilla lampan fick vara med om att bli stenad "mista all sin tilltro till människan"
men glöden, den må brinna ändå - så har vi något att lära av denna lilla glödlampa!

2020-03-19

  Feliaxel VIP
Ljuset är viktigt oss alla
2020-03-19

  Marita Ohlquist VIP
En lysande text, Bravo!
2020-03-19

  Ewa-Britt Nilson VIP
Första glödlampan
som gjordes tändes
då, den lyser än, tänk
om de lampor som görs
nu höll lika länge min vän...
Men dikten Din om glöderi i
den ligger mycket ljus
uti...Så måtte den få
lysa länge än...
Tack för den!

2020-03-19

  Öknens Ros VIP
Varde ljus! Och då hade elektrikerna redan dragit ledningarna! ;)
2020-03-19

  Anya VIP
Vackert om ljusets kraft.
2020-03-19

    Max Poisé
Utan ljus är vi förlorade...
2020-03-19

  M.Eta
Fint om ljusets betydelse.
2020-03-19

  Maria Sundelin VIP
Vi behöver ljus i natten
2020-03-19
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO