Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Anteckning från kliniken

30 april

Kaffet smakar laban. Men det gör kaffet hemma också om jag inte minns fel. Laban är det hur som helst.
Natten bjöd på oro för hjärnblödning och jag förlikade mig med att jag kanske skulle vakna som grönsak, eller inte alls, med få smärtor vilket var mer att föredra. Under kvällen hade jag fått huvudvärk. Ett lätt obehag förvisso men nog för att tala om för mig att något inte stod rätt till. Kanske låg jag bara illa när jag glodde på laptopen i sängen? Var fettknölen i nacken roten till nerver i kläm? Senare insåg jag att jag tränat och om jag svettas mycket eller efter hård ansträngning kan jag få huvudvärk. Vätska, salter och vila hjälper.
Helt övertygad är jag ändå inte. Under sista återfallet gick giftet hårt åt huvudet.

Över till grundprogrammet idag. Den pladdrande ragatan från Hades skall med. På onsdag skall jag dela rum med någon. Gulag.
Bäst att fly till dagens text. "Nykter tid på kontot." Jo det är sant. I mitt tillfälle har jag mycket sådant men nu bryts den inte. Så det är smått men verkligt.

Första undervisningen undangjord. Likaså första gruppmötet. Det är en bisarr upplevelse till att börja med. Avhåller mig ifrån att fara ut i otidigheter och samlar mig för att lyssna och se om inte en dynamik ändå utvecklar sig i dessa trevande första försök att etablera förnuft i gruppen. Vi är beroende och en del är gemensamt.

Det dukas upp till film under dagen och vi får välja mellan två. En om övergrepp på barn och en annan. En annan blir det.

Insikt från dagens möten. Det är katastrofalt gentemot relationer att ta droger och dricka. I alla fall för mig. Otaliga gånger då jag vaknat upp och insett att, snart står jag själv, utan någon. Utanför allt och alla. Det kan hända att det ser annorlunda ut i fyllan och villan men då jag vaknar är det alltid hemskt. Ofta glömmer jag detta. Alltid glömmer jag det.




Prosa av hansensson
Läst 181 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-01-14 22:50



Bookmark and Share


  Anya VIP
Du berättar levande och med en ton av smärta och vilsenhet. Håller tummarna att det går bra för diktarjaget.
2020-01-16

  smultronbergen VIP
Ärligheten känns.
Men varför just du?
början. Dem du sårat ? Vad
betydde dem, påverkade livet
framöver ?
2020-01-15
  > Nästa text
< Föregående

hansensson
hansensson