Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Apropå debatten om utbildning för att få köra skoter............


Jakt på snöskoter

En greve gick på godset
och trodde han var kung
han höll i sina hängslen
för vinflaskan var tung

Bonde var hans namn
och han var adelsman
han hade nyköpt skoter
gick fort så det brann

Med bössan på sin axel
han körde sin maskin
nu åkte han till skogen
för jakt på några svin

Med skoter utan fjädring
på skogsväg man ej kör
och med en liten sadel
hänger baken utanför

Så djuren där i skogen
de skrattade i kör
en älg som stod i gläntan
skrek titta så han kör

Med greven på sin skoter
gick färden mot en tall
och bössan som är laddad
gick av med väldig knall

Den jakten slutade illa
han sköt ej några svin
men skottet upp i luften
tog skatan där så fin

Tag lärdom alla vänner
med magen full av vin
man skjuter ej så bra
fast man åker skoter fin

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 357 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-04-19 07:15



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Underbar text
2021-04-20

  Millner VIP
Underbar!
2021-04-20

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken historia! Och rimmen sitter som en smäck. Att vara adlig betyder inte att man har huvudet med sig.
2021-04-19

  Ewa-Britt Nilson VIP
Namn, vackert
adlat, fordon
illa sadlat
blir namn,
beteende
tadlat...
2021-04-19

  Kungskobran VIP
Poesiutbildning du ej behöver
även om det inte ger några klöver
så är dikten din rolig
även om den inte är trolig
2021-04-19

  Marita Ohlquist VIP
Med fina rim berättar du en fantastisk och sedelärande historia!

2021-04-19

  Feliaxel VIP
Tragiskt öde som kommer av idiotiskt handlande
2021-04-19

    Lena Staaf VIP
Roligt och fint rimmat! Här har du verkligen tagit ut svängarna.
2021-04-19

  Stefan Tho VIP
Grymt rimmat och väldigt rolig!

2021-04-19

  Öknens Ros VIP
Besynnerliga är adelns lustiga fritidsnöjen, rentav livsfarliga för fåglarna i skogen.
2021-04-19

  Maria Sundelin VIP
Tragikomisk
2021-04-19
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO