Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kontemplation

Sökte
det inre ljuset
så svårt
att förstå sig på

Lättare
var det med
bruset
som larmade
och stod på

Ville bara
få kontemplera
i min kammares
gröna rum

Men inför
alla svåra frågor
blev jag
plötsligt stum

Sökte
det inre ljuset
inte bara
för egen del

Men när jag
det skulle
förklara
blev det bara fel

Sökte
det inre ljuset
som skulle
kunna ge ro
också åt andra

Där utanför
mitt eget bo











Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 137 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-01-16 13:30



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Känner styrka och skörhet, ljus och mörker i din fina text.
2020-01-17

  Larz Gustafsson VIP
Sök det yttre.
2020-01-16

  KattenKin VIP
Filosofisk fråga som slingrar sig fram så fint. Tycker om och känner in. Tack! :)
2020-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP