Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild: ULJO (redigerad)


Vilsenhet

Tiden har stannat
men kroppen är kvar
blicken i fjärran
mot forna dar
Ansiktet fårat
av sorg och skratt
i ögat det ligger
en dimma så matt

Det läggs en hand
på en knotig rygg
hon vaknar då till
men är inte trygg
Hon säger, stilla
äntligen, du är här
han går och handlar
i en mataffär

En middag hon lagat
den står på bordet
han kommer snart
ja hon tror det
Att jag varit död
i snart femton år
är något som hon
inte riktigt förstår

I fjärran är
ögonen åter igen
försiktigt hon
avlägsnar tallriken sen
Vi pratar inte
om det som har hänt
för mig är det tydligt
jag länge det känt

Jag talar till henne
med lågmäld röst
och ger min lindring
till ensamt bröst
Hon somnar igen
ögonen får en blund
och händelsen glöms
för en liten stund

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 494 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-06-07 07:01



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Vacker och vemodig text,

2021-06-08

  Lottie Ålhed VIP
Vackert om ålderdom och livsglimtar.
2021-06-08

  lodjuret/seglare VIP
Om den enda regeln skall kunna yttras i 'det finns inga regler', hur skall en människa då alls kunna verka, älska, spela cricket eller läsa ens en text? Jag vänder mig i dörren och ser ett på glänt stående fönster, ute är verkligheten, i huset en egensinnlig verklighet. Så är det även att läsa, läsa och så förstås att läsa...
2021-06-07

    Elisabeth Nilsson VIP
Ömt och kärleksfullt diktat om en människa som vandrar i en egen värld, där klara stunder är korta.
2021-06-07

  StinaJ VIP
Vacker och vemodigt om livets gång. Där glömskan blir minnen att uppleva tiden som varit. Kanske en bra stund för den sjuke att vara i, men svår att se för den som står bredvid.
2021-06-07

  Marita Ohlquist VIP
En fin text om ett ömsint och kärleksfullt bemötande till en förvirrad anhörig.
2021-06-07

  Blomma-Stjärna VIP
åh, om demens eller vad det är, som orsakar denna sorg och förvirring - du skriver både klarsynt, med vackra ord och så ömsint bra!
2021-06-07

  Feliaxel VIP
Berörande läsning om sjukdom
2021-06-07

  Öknens Ros VIP
När sjukdom slår till får man vara varsam.
2021-06-07

  Kungskobran VIP
Allt för många drabbas
2021-06-07

  Maria Sundelin VIP
En vilsenhet många lever i
2021-06-07
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO