Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Någonstans inom oss


Har alla tågen redan gått
och
Alla klockor för alltid stannat

Ont
det gör ont
Men ändå
jag börjar bli van
Att vindarna vänder sig
mot nya världar

Orden har sagt sina ord

Havet, vågor,
småstenar, skuggan,
rosor, himlen
och vind gråter
för att
Vår dag tillhör oss
inte längre

Jag har inget tak
inget hus
och
inget land

men

Till drömmen
behöver jag inget

Någonstans inom mig
lever du än …..




Fri vers av Sladjana Zubcevic
Läst 1146 gånger och applåderad av 35 personer
Publicerad 2020-01-16 15:20



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Tack, dikten ger hopp fast det finns sorg och tror det finns något mer, har våra kära fått ett nytt liv någon annanstans
2020-05-08

  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2020-02-03

  Håkan Grapenfalk
snygg uppstart med rik Lindegrens fina rader ur en av hans mest lästa sonetter överhuvud taget. tror han kallade dem för spruckna sonetter eller nåt liknande.

Jag tycker din dikt är fin och slutet på den är särdeles ordömt vackert fomulerat, texten når hjärtat! applåder!
2020-01-27

    Elisabeth Nilsson VIP
En dikt, vars sorg och vemod för det liv som förgånget är, berör med sin sköra skönhet och slitna hopp.
2020-01-20

  Marita Ohlquist VIP
"Någonstans inom mig lever du än"

Berörande avslut på en bra och tankeväckande text!
2020-01-19

  ResenärGenomLivet VIP
Berörande och ändå med hopp...
2020-01-18

  Eva Langrath VIP
En fin text som speglar både sorg och hopp
2020-01-17

    ej medlem längre
Vemodigt vackert, men ändå hoppfullt.. mot slutet..
2020-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Sladjana Zubcevic
Sladjana Zubcevic