Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


Medicin för själen

Dottern till torparen Johan i Hult
var en fattig men vacker kvinna
Till doktorn hon gick med en krämpa
men någon sjukdom stod ej att finna

På dagarna hon mest i sängen låg
av dagliga sysslor hon ej ville ta del
Det tjatades och gnatades på jäntan
men ingen förstod var det var som fel

Hon var lat och ville ingenting göra
sades det om torparens Anna Kristin
Det står inte rätt till sa doktorn
och skrev ut mängder av medicin

Så en vacker dag när tösen fyllde år
knackade det plötsligt på stugans dörr
Det var drängen Anders son från Kläppen
honom kände de väl till sedan förr

Gift dig med mig sa Anders så glatt
här kan du inte längre ligga och glo
Det var det bästa som kunde hända
för nu blev det fart må ni tro

Hon kastade sig om drängsonens hals
och utbrast glädje och kärlek till livet
att göra sysslor i hemmets frid
blev nu roligt, nyttigt och helt givet

En stuga de byggde och gifte sig
och åtta barn fick Anna Kristin
Krämporna hon kände i själ och hjärta
försvann när hon fick rätt medicin

(Copyright © ULJO




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 260 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-04-12 07:11



Bookmark and Share


  DavidM VIP
Starka rader om kärlekens vägar.
2021-04-13

  Sommarina VIP
Fint. Kärleken övervinner allt.
2021-04-13

  aol
Underbart skrivet om kärleken som besegrar allt i alla tider,
2021-04-13

  Blomma-Stjärna VIP
så fint skrivet - underbart att läsa!!!
2021-04-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Gammeldags diktat om kärlekens ljuva medicin, som kan bota det mesta.
2021-04-12

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om kärlekens magi!
2021-04-12

  Feliaxel VIP
Kärlek den bästa medicinen
2021-04-12

    Lena Staaf VIP
En vacker saga som man önskar vore sann, men....
2021-04-12

  Kungskobran VIP
All you need is love, love is all you need...
2021-04-12

  Öknens Ros VIP
Kärlek kan göra underverk ibland.
2021-04-12

  Maria Sundelin VIP
Gillar tvisten
2021-04-12
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO