Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Kärleken till dig

Som den stjärna som ger dig livet
som det vackraste ord som är skrivet
allt det fina ska bli dig om givet
och jag ska låta dig känna min kärlek

Som din ensamma välkända dröm
som en smekning av din hals så öm
när kvällshimlen är en orangefärgad söm
vill jag visa min kärlek till dig

När kvällen blir sval och läker sår
när sekunder blir timmar som blir till år
då höst passerar vinter och korta dagar blir vår
finns jag där med min kärlek till dig

När du inte längre söker någon tröst
när tryggheten fått ett bo i ditt fulla bröst
då vill jag att du lyssnar efter min varma röst
som berättar om min kärlek till dig

När du inne i mörka skogen går
när du söker den som kärleksfröer sår
då den finns som lugna stunder föreslår
låt honom visa sin kärlek för dig

När nattens timmar i stillhet flykta
när näktergalen står under sin gatas lykta
då alla vackra orden redan är tryckta
jag sjunger min kärlek till dig

Jag kan ge dig lycka, ta ner din stjärna
jag vill bygga en bro, jag gör det så gärna
om dig jag självklart vill värna
och visa min sanna kärlek till dig

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 311 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-05-26 07:20



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Vacker och gripande kärleksförklaring i fint rimmad dikt!
2021-05-26

  StinaJ VIP
Vacker poesi och en fin hyllning till kärleken.
2021-05-26

  Kungskobran VIP
Vilken kärleksförklaring...
2021-05-26

  Marita Ohlquist VIP
Underbar kärlekspoesi.
2021-05-26

  Öknens Ros VIP
Om kärlek finns allt att tala
Den människor alltid behaga
2021-05-26

  Feliaxel VIP
Kärleksfulla ord
2021-05-26

  Maria Sundelin VIP
Väldigt vacker kärlekshyllning
2021-05-26
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO