Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Likt ett träd

Likt ett träd
En stam
Som är brusten
Skriker min rygg
Den tar med sig det inom sig
Som sitter i kronan
Grenarna viner
Löven flyr
Regnet piskar
Landar där uppe i toppen
Faller sakta ner till den blöta gyttjan
Där man vill stå stabilt
Men dras med i blåsten
Tappar balansen
Faller rätt ner i smörjan
Kliver upp alldeles lerig
Trädet/jag är nu på hälften
Stormen tog det mesta
Måste plantera ett nytt
Ett nytt träd
Ett nytt jag
Som kan växa starkt och friskt
Efter för många år av muller och blixtar




Fri vers av MissCaylin
Läst 227 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-01-16 19:03



Bookmark and Share


  MariaEvighet
Härliga träd, o människor. Att växa gör ont, det blåser o viner precis som du skriver! Bra diktat
2020-04-11
  > Nästa text
< Föregående

MissCaylin
MissCaylin