Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vikingvinkling

 

Rätt teori bevisades
vikingatid sen länge
kvinna lika prisades
jämställd i umgänge

av amatörhistoriker
svensk blev vilseledd
då regeringretoriker
trodde sig äga credd

ur vikingatids politik
har vi massa att lära
skoj förnekare ge pik
även F!s hennar kära

medeltiden sen ansåg
damer skulle förvisas
veta hut i statusen låg
i tukt blod tycktes isas






Bunden vers (Rim) av Bodingen VIP
Läst 134 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-01-18 07:32



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Superrelevant!
2020-01-20

  överlevaren VIP
Bra där....tänkvärd text!
2020-01-18

  Öknens Ros VIP
Vi har mycket att lära av historien, i synnerhet synen på kvinnor och deras ställning i samhället.
2020-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP