Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


om tiden vi befinner oss i


Världen står i brand

ett nytt decennium dagas
och världen står i brand
jag ser hur ondskan frodas
ur sinnen, över land

i oförstånd och ilska
föds agg och nonchalans
i trångsynthet och vrede
förloras all balans

jag känner mig så maktlös
så liten på vår jord
vad hjälper mina bidrag?
vad hjälper mina ord?

i natt så brinner världen
likväl som varje natt
och fattigdomens plågor
stjäl hopp och lyckoskratt

jag ser mig själv i spegeln
med skuld och vankelmod
och önskar jag förmådde
att undsätta vår jord

©JessicaMarieOlsson2020
(bild från Pixabay)

besök gärna  www.facebook.com/jessicasdikter




Bunden vers (Rim) av Jessica Olsson VIP
Läst 349 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-01-17 21:42



Bookmark and Share


    snöö
Ord att känna igen sig i. Känslan av att inte göra tillräckligt. Bra diktat!
2020-01-24

  Larz Gustafsson VIP
Det absolut bästa mänskligheten kan göra i detta läge är att vända sig till sin Skapare, till Gud.
Inte för att rädda jorden utan för att rädda sig själva.
2020-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Jessica Olsson
Jessica Olsson VIP