Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I goda händer


om text kunde slå sönder allt just nu
skulle jag skriva ett hål mellan sorg och ilska

jag skulle formulera slag mot vanmakten
om och om igen tills trötthet och gråt kommer

du är på sjukhus och jag sorterar redan i minnena
du är bara 68 men väger 49

du är en dunkel oljemålning
du är vacker och talar ett nytt språk

du har en böld vid lungan och båda fyllda med vätska
du har världens finaste ögon

du byggde kojan med mig och byggde mig
du sträckte ut en hand och vi skrev livet som vi missat

jag håller på att mista dig nu
och jag mister halva mig själv




Fri vers av Fredrik Axelsson
Läst 318 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-01-18 01:41



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Det är bara att gråta gråten komma......håller med Smultronbergen. Det smärtar. I det så satans vackra.
2020-03-03

  smultronbergen VIP

Det smärtar till när ja ser
en pojke o en förälder, ja
ser en pappa. Oh. Det gör
så ont o det är så vackert,
skört o livsklart sorgset.
En mycket mycket vacker text
om att förlora, sin barndom,
drömmarna och hur det sen
inte blev. Pappans intentioner.
Omsorgen. allt stillnar. Tack.
2020-01-19

    Lena Staaf VIP
Så fint skrivet om sorg. "I goda händer" kan vara tillit till sjukvården eller en religiös känsla eller både ock ?
2020-01-18

  Ulf Carlsson VIP
Rubriken "I goda händer" ger ändå ett slags tröst i denna förtvivlan.
2020-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Axelsson
Fredrik Axelsson