Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets lektioner

Skolans värld hade nyss lämnats. Där jag sällan var den som syntes och hördes. De tjejerna avundades jag ibland. Jag var mer en drömmare och sa inte mycket på lektionerna. När jag började arbeta på stadens psykiatriska mottagning hade jag ännu inte så mycket livserfarenhet. Som sekreterare svarade jag på telefonsamtal och skötte receptionen. Första gångerna lyfte jag luren med fuktiga fingrar och pulsen susande i huvudet. Där hördes människor med sköra röster.
En dag stod hon där. Hon, den självsäkra från skolan. Hon skakade. Min värld
ruskades om. Jag insåg att det inte alltid syns utvändigt hur själen mår.




Prosa (100-ordare) av Elinor Sörensson VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-01-18 21:34



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Ja, det kan vara mycket som dväljs inom en människa. Tack för lektionen!
2020-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP