Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min första skoldag

Mitt livs första skoldag.
Det var år 1956 och jag skulle fylla 7 år i november. Jag hade sett mycket framemot detta stora. Nu satt jag där i en bänk. Jag var oerhörd spänd och nästan illamående. Oroliga och stolta mödrar trängdes i dörren och kikade in på oss. Vi som bodde utanför byn hade aldrig förut träffat så många barn samtidigt.
Fröken såg också spänd ut, registrerade jag.
Jag kan än idag känna tacksamhet mot fröken för att hon gick bort och föste ut mammorna och stängde dörren.
Mitt illamående försvann men jag kunde inte sjunga med i psalmen.
Det var "Tryggare kan ingen vara" och den psalmen kunde jag. Men mitt bröst och min mun var helt hopsnörd.
"En gång ska jag skriva om det här" tänkte jag.




Prosa av Cikoria Blå VIP
Läst 134 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-01-19 11:49



Bookmark and Share


  Emanuel Sigridsson VIP
Du summerar runt barnet på ett övertygande sätt. Det sköra i sin mitt. Det går nästan att känna orden.
2020-01-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Första skoldagen, spännande och nytt. Känslan du beskriver så bra, känns igen.
2020-01-19

  Ezmeralda VIP
Känns igen av mig. Oron för hur det skulle bli. Sedan blev det så att jag tyckte om skolan, allt utom matten den var krånglig. Blir 73 år i år, minnena finns kvar.
2020-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP