Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömda dikter är svåra att fånga

I morse drömde jag om tårar av iskristaller
som ligger under hjärtat och klumpar ihop sig
och värker.

Orden kom smygande in i huvudet på mig när jag nästan sov.
Jag tänkte så lämpligt att de kom till mig just idag, när temat är fritt.

Jag trevade efter pennan på nattygsbordet; där var den!

Men, den vackert formulerade texten var borta innan jag hittade papper att skriva på.

Orden måste tas om hand genast annars smälter de bort,
likt de iskristaller i solljus jag nyss drömde,
och de blir bara till en pöl med vatten.



























Fri vers av Cikoria Blå VIP
Läst 136 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-01-20 11:00



Bookmark and Share


  Gunnel Eriksson VIP
Intressanta iakttagelser.
2020-01-21

    Elisabeth Nilsson VIP
Ibland hinner man inte pränta ner de fina ord man funnit, innan de försvinner.
2020-01-20

  Öknens Ros VIP
Bästa dikten försvinner i en dröm.
2020-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP