Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
© Ingår absolut i "Litterära brottstycken" och vad ni tycker har ingen inverkan"Bildill/text :© Upphovsrättslig innehavare Sten Wiking genom förlaget Licentia poetica 2020.


DEN NYA/GAMLA RASEN !?

Vad i beskedliga omnämnande
av litterära fantasiers antedilu-
vianska utopier,
bör iakttagande med viss revision,
övermäktiga sig den kritiska klarsyn
vilken i annat århundrade kunna
därstädes fullmäktigas nyansera
dess fordom klarsyn till vidgade
gränsers omfångsrika upptäckter
av artrikedom på jordens flora,
bör omnämnas
det vidlyftiga intellektets
fantasirika leverne
av den salongsdandyistiska
Edward Bulwer-Lytton 1803-1873,
vilken var mer framsynt
som sience-fiction författare
än politiker.

*
© Sten Wiking/Licentia poetica.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 391 gånger
Publicerad 2020-01-20 14:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP