Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om livet är en dröm

Så hastigt åren kan rinna
i livets strida ström
snart ska jag kanske finna
att klivet är en dröm

Så drömmen kan räcka
en liten kort minut
snart ska mig någon väcka
och då tar drömmen slut

Men när jag åter vaknar
jag undrar var jag är
kanhända då jag tillhör
en annan atmosfär

Då allt jag har fått lära
till ingen nytta är
och alla mina kära
var endast en chimär

Kan någon mening finnas
med livet nu och här
ska sen mig någon minnas
när inte mer jag finns

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 359 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-03-31 07:20



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Meningen finns, viktigt att söka den.
2021-04-02

  Blomma-Stjärna VIP
Bra flyt och rim för en meditation över livet, dess korthet, dess eventuella mening - och känslan av att allt man varit med om är en dröm - tjoff, så är den slut!
2021-04-01

  Ewa-Britt Nilson VIP
De bästa sätt
och bra knep
Du kommit på,
låt dem bara
vidare gå, så har
Du efterlämnat nå´t
verkligt gott för andra
att ta till sig då!
2021-04-01

  bibbi ahrnstedt
Poetiskt skrivet om drömmen. Tror nog att livet är en utveckling i alltet
2021-03-31

    ej medlem längre
Ja, visst kan man undra ibland vad som är dröm och verklighet.
2021-03-31

    Lena Staaf VIP
Dessa eviga tankar som vi alla har. Fina verser som leks fram trots sitt allvarliga ämne. Själva livets mening är väl just att leva oavsett vad som händer sen. Helst göra något gott för andra, i alla fall helst inte skada andra.
2021-03-31

  Marita Ohlquist VIP
En bra och tankeväckande text om livet och döden.
2021-03-31

  Maria Sundelin VIP
Intressant tanke
2021-03-31

  Feliaxel VIP
Drömmar är bra att ha men bättre att leva I nuet
2021-03-31

  Öknens Ros VIP
Att ta vara på livet som är nu är viktigt, det är nuet som betyder mest.
2021-03-31
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO