Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Handlar om Den samlade intelligensen, ingen mindre.


Den som ingen kan se


Denna elastiska gasväv
har gäckat de lärdaste lärda
fått var och en att missförstå
de former som finns
och livets byggstenar

Den som ingen kan se
finns i alltet, men även i
våra huvuden
Förgäves har vi sökt
ta fram den, gång på gång

Den är källan till all vår
nyfikenhet och kunskap
men ändå
söker vi i den finna
ett förnuft
en gud och en mening

vilket utmynnar i
falska antaganden
som blir regler
och när de brister

tvingas vi att börja om.



4/12 2019




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 143 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-01-20 21:36



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
otroligt bra - om livet
allestädes
gäckande
evig källa
2020-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP