Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min älskling

Min älskling hon är
som en maskros
lika vacker
och lika stark
alltid så generös
och aldrig något gnäll
i vinden hon sprider
glädje och harmoni

Trampas hon
i marken ner
vill hon gärna
himlen nå
får hon inget vatten
lever hon ändå

Min älskling hon
är som en maskros
lika tålmodig
lika grann
aldrig ledsen
nästan alltid glad
finns där för alla
och en var

Behandla henne
varsamt och ömt
och låt henne
kärleken få smaka
och du får
tusenfalt tillbaka

(Copyright © ULJO




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 573 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-01-22 08:43



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
En mycket vacker bild av din älskling...
2020-02-01

  Lars Hedlin
Kärleksfullt!
2020-01-25

  överlevaren VIP
Väldigt vackert ordat!
2020-01-22

    Birgersdotter VIP
Ljuvlig kärleksdikt
2020-01-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbar kärleksdikt i symbios med den livskraftiga lysande maskrosen!
2020-01-22

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Fin hyllning till en "förtalad" blomma.
Vi äldre minns Bertil Perrolfs hyllning
till maskrosen i programmet "Skivor
till kaffet" Kram! TBG.
2020-01-22

  Marita Ohlquist VIP
Fin hyllning till en vacker och livskraftig blomma, lyser som en sol även om himmelen är full av moln!
2020-01-22

    ej medlem längre
"Din mor tyckte du var gyllene, så vi döpte dig efter gula blommor och majs. Det här är du..."

"Vackra, gyllene Portlak"

"Portlak är bara ett ogräs, vet du väl. En granne sa det till mig när jag var nio år, och jag förstörde hans tomatplantor. Han sa att alla trädgårdsmästare hatar Portlak"

"Jo, samma sak med Maskrosor. Det hindrar inte barn att göra önskningar med dom, dock.

(Från 'Lovesong for Bobby Long')
2020-01-22

    ej medlem längre
Jag blir påmind om
Lars Winnerbäck's

"Min älskling har
ett hjärta av snö"

Väldigt fin.
2020-01-22

  Maria Sundelin VIP
Tålig och stark
2020-01-22

  Öknens Ros VIP
Fint om kärlek som utstår det mesta.
2020-01-22

  Feliaxel VIP
Vackert och kärleksfullt om din älskling
2020-01-22

    Lena Staaf VIP
Härlig kärleksdikt! Maskros är en fin bild av en tålmodig, okuvligt strävanden människa. Vacker är den också.
2020-01-22
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO