Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Statssubventionerad häxprocess anno 1619

 

Släktforskning
som intressant
tjenamorsning
mötte flagrant

bohemer i tider
funnits överallt
än vad det lider
finns tusenfallt

en normalstörd
oftast klarat sig
bakom ljus förd
levde särlingtjej 

därför domedag
denne tilldelades
av skräckens lag
upp i bål eldades






Bunden vers (Rim) av Bodingen VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-01-25 08:39



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Snitsig text om en förfärlig tid. Påminns om vad människor kan göra när de har behov av att stöta ut några för att själva känna sig lite bättre.
2020-01-25

    Sefarge VIP
Och när de inte brändes
Tog man och "sterilserade"
Dem (närmre 60.000)
Under 1900-talet!

2020-01-25

  Öknens Ros VIP
Hugaligen för att ha levt på den tiden! :(
2020-01-25

  överlevaren VIP
Hemska tider....straffad på knepiga grunder!
2020-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP