Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


En stjärnas kraft

Låt mig vara en stjärna
på himlens valv
som får lysa för alla
på vår jord
sprida en värme
till alla där
och med tankar
få sända berörande ord

Jag vill lysa klart
i flera tusende år
och berätta
för generationer
om lyckan som finns
på vår jord
som är kärlek
för flera miljoner

Ta emot den värme
som jag sänder
det är strålarna
som värmer ett hjärta
och som visar
allt vad godhet är
och milda försök
till att lindra smärta

När jag lyst
och värmt i många år
är det dags
att någon tar över
som kan fortsätta
där jag slutade
och ge lycka
till dem som behöver

Att en stjärna
kan ge oss kraften
och att lysa
på allt som finns
det är styrka som ryms
i stjärnors makt
det är alltting
som vi någonsin minns

(Copyright © ULJO




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 355 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-01-23 08:24



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
En fin önskan om att kunna vara betydelsefull...
2020-02-01

  Eva Helene VIP
Så vackert i ord och bild!
2020-01-27

  Blomma-Stjärna VIP
jag blir glad och värmd av så mycket välvilja - vacker poesi!
2020-01-26

  StinaJ VIP
En fin tanke och en vacker text,
2020-01-25

  Lars Hedlin
Riktigt fint!
2020-01-25

  Ninananonia VIP
Fint :)
2020-01-25

    Elisabeth Nilsson VIP
Varmt och vackert diktat om stjärnans kraft!
2020-01-24

    ej medlem längre
riktigt vacker bild. se? du kan. har aldrig sett något liknande.
2020-01-23

  Feliaxel VIP
Stjärnans kraft är outforskad men kan ge hopp
2020-01-23

    Lena Staaf VIP
En stjärna som är symbolen för godhet. Det känns trösterikt! Fin dikt.
2020-01-23

  Maria Sundelin VIP
Fina tankar
2020-01-23

  Öknens Ros VIP
Varma ord som värmer länge.
2020-01-23
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO