Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I parken


Den gamla parken
åldras vackert

Den vackra
åldrade parken
dit vi gick
för att dansa

mest barnen

små grodorna och
midsommarfesten

Svärmor var med

Nu är hon borta

Minns kaffet i termos
farmors smörbullar

Barnens olika
stadier i utvecklingen
år från år

Minnen från en
och samma
park

Amningen och den
hulkande babygråten

Vaggandet
fram och åter
med den förstfödde
på höften
han med koliken

Som bara blev lugn
av att bli ammad

kaskadkräkningen
över axeln

Parken som i minnet
alltid bär sin skira grönska

där ständig sommartid
råder

Och tiden verkar ha stannat

Ser andras barn
och förflyttas tillbaka i minnet

Plötsligt tar jag kvinnans plats

Hon den unga där på bänken
och är åter småbarnsförälder

Ammar åter min förstfödde
i samma gamla park

Min park som åldrats så vackert










Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 127 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-01-23 16:17



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Tycker mycket om det där med att ständig sommartid råder.
Så är det med vissa minnen.
2020-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP