Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Etisk stress


Det syntes som om värmen sträckte 

kropparna senor i tusental 

Det syntes som om kärleken vann 

 

I mellanakter vet inte människan 

om hon är utanför eller innanför 

 

du frågar din kollega om han 

betalar dig några extra tusenlappar 

om. Om du väljer strid. 

Du frågade och fick ett ja till svar. 
dessutom friade han men du gick 

tveksamt därifrån. Skrattande. 

på nätterna tänker du på hur du ska 

ha råd med kärleken. Sprit kostar. 

På dagarna utför du korrekthetens 

vanebildande arbete. I pauserna 

tänker du på hämnd. 




Fri vers (Modernistisk dikt) av smultronbergen VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-01-23 19:52



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Se tre sista är värda en medalj.
2020-01-24
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP