Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Illustrationsvinjett © S.Wiking


EKONOMISK BROTTSLIGHET

Vaktbolagen må vara kända för att
se till att lag och ordning ska råda,
som en polisens förlängda arm,
men kan även verka för dess motsats,
i samförstånd med kriminella,
vilket avgörs bäst inför den sida
som betalar högst.

Att polisen är till för att skydda de rika,
ifrån de fattiga,
och att rättvisan är dyr i drift,
gör lagen kriminellt förhandlingsbar,
genom ekonomisk brottslighet.


*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 199 gånger
Publicerad 2020-01-23 20:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP