Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
© Foto: S.Wiking


FÖREKOMMER DET KRIMINELLA VOLONTÄRER INOM POLISEN ?

Volontär inom polis medger inga som helst
befogenheter,utöver vad civila medborgare
redan har,dvs,man får inte ingripa,ej ens fast-
hålla misstänkta personer.

Däremot är det tillåtet att hålla ögonen öppna,
tipsa om misstänkt handel och vandel,där det
gäller att äga intuitiv förmåga med fingertopps-
känsla,att någonting kan misstänkas utgöra
ett brott och rapportera detta,
men sådant gör ju vän av ordning ändå utan att
behöva titulera sig "Volontär"

Volontären kan vara en förebyggande broms-
kloss vad gäller brott som är i planeringsstadiet,
och som volontär därmed utöva spaningsupp-
drag åt polisen,
men kan som infiltrerad fr kriminella även
bevaka polisens aktiviteter,
ange offren som gärningsmän,
sabotera bevismateriel,
förete falska angivelser mm.

Att bli registrerat antagen som polisvolontär,
kräver att ingen markering finns i belastnings-
registret och ej heller förekommer i misstanke-
registret,men det händer att de inte checkar
så noga,beroende på vilka kontakter någon
har inom polisen,men en del nöjer sig med att
bli vikarierande bibliotekarie,eller prya på
Socialkontoren.

Många gängmedlemmar har också bytt ut
sina clubvästar mot de reflexgula,för att
smälta in bättre.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 283 gånger
Publicerad 2020-01-24 15:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP