Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


KOLLIDERANDE VILJOR

Kolliderande viljor

Visionen i spillror

Någon trampar på liljor

Kolliderande viljor

 

På kollisionskurs med kollektivet

Så har det varit nästan hela livet

Någon ska störa, man vill förstöra

Nämner du trivseln är de idel öra

Gör mina planer diametrala

och hamnar genast ute på det hala

När jag har uppnått det optimala

ropar en lobby på ny värdeskala

 

 

När vissa krockar får bli frontala

kan resultaten bli katastrofala

Men jag gör anspråk på själva livet

Så trött på att det styrs av k0llektivet

Jag som har vandrat i deras ledband

vill kasta av mig detta strama halsband

verbalisera den eld som brinner

Jag ser hur jordelivet snabbt försvinner

 

 

LARZ GUSTAFSSON 24/1 2020

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 143 gånger
Publicerad 2020-01-24 15:50



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Varmt tack!

Precis så är det.

Som Sham 69 uttryckte det: "Cut my strings and let me go. I am not Pinocchio"
2020-01-24

  Thylacine
Ja gör man anspråk på själva livet
hamnar man lätt på kollisionskurs med kollektivet!
Mycket bra dikt!
2020-01-24

  Koloristen
"När jag har uppnått det optimala

ropar en lobby på ny värdeskala".

Typisch. Men så är det. Den sjuka "värdegrunden" av idag är på kollisionskurs med Guds Ord.
2020-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP