Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DEN PROGRAMMERBARA HJÄRNAN OCH DET FÖRSTELNADE INTELLEKTET

I de sömniga poeternas rike
bland dagdrömmarpoeter,
och navelskådare,
väckes de ibland upp
av någon högljudd och ore-
gerlig sakprosa,
vars eldfängda pragmatiska
idiom,
detonerar i ett fyrverkeri
av tidigare outlösta tanke-
explosioner.

Det är en climax kunna väcka
den apatiske ur sin leda,
och bjuda den invant förlegade
hjärnans likriktade tanke,
med att öppna några nya tanke-
celler.

En fri hjärna är omprogrammerbar
så om den fått inlära sig fr första
början att salt är socker,
och jorden är platt,
skulle ingen tro på den som kommer
och påstår att socker är socker
och jorden rund.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 134 gånger
Publicerad 2020-01-24 20:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP