Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Akvarell

En pensel i min hand

och jag målar

det han visar

gör som han 

men ändå inte

de små detaljerna

en palettkniv 

en tandborste 

olika penslar

tjocka och stora

små och tunna

spretiga sneda

vattnets grumlighet

färgerna

penslarnas tryck 

bildar en enhet 

av allt det blåa

gråa vita bruna

orangea röda 

svarta gröna

ser jag en bild

framträda ur intet

lite läskigt?

hans är som hans

mina är som mina

formad av mina 

små detaljer

mera färg

lite vatten lite vitt

jag följer min instinkt

så ska det vara

och nu ser jag den?

bilden som blev

av mina tankar 

det

är

v

a

c

k

e

r

t

 

 




Fri vers (Fri form) av Ninananonia VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-01-24 21:34



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Visst är det kul att måla?Fin dikt
2020-01-27

  Lars Hedlin
Mycket fint :)
2020-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Ninananonia
Ninananonia VIP