Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag kan inte förmedla detta

Jag smeker in
känslor mellan orden
i varje andetag
jag fyller upp
varje vrå
med känslor
jag känner mer
än jag kan
förklara
vårat språk
är otillräckligt
jag känner saker
som saknar ord
som aldrig får ord
som alltid är tysta

Jag kan inte förmedla detta

Jag är sändare här
och du är mottagare
och inte är det väl så
att du faktiskt förstår mig

Det är jag
som krossar känslor
och sprider ut dem
över orden
på skärmen
på bladet
på papperet
på tungan
i luften
hos dig

Det var bara
en känsla jag hade.




Fri vers av Olof Dahlin
Läst 338 gånger
Publicerad 2006-07-04 17:27



Bookmark and Share


  Agnes
Jag blir alldeles paralyserad/frustrerad när jag upplever vilken ordfattigdom jag (och ibland svenskan) lider av - men samtidigt hur behovet av att få beskriva något pockar på. Men så försöker jag påminna mig om att det inte är språket som är fattigt, det är vår oförmåga att sätta samman det som brister. Särskilt när känslor blir stora...
Du fångande detta tycker jag. Hoppas hon förstod.
Kram Agnes
2006-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Olof Dahlin
Olof Dahlin