Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Minns. Fotot är tåget av min gode vän Leif Baggström.


Hjältar

Man är den största av hjältar i barnens ögon

starkaste av fädrar för sönerna

och den kännsligaste och klokaste hos döttrarna.

 

Fram till den dagen då man drar in på sonens

lördags godis

och missar dotterns dans uppvisning i skolan

 

Då är hjältarna andras föräldrar.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Lasseman VIP
Läst 350 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-01-25 16:43



Bookmark and Share


  aol
Tänkvärt sant skrivet vännen
2020-02-08

  ResenärGenomLivet VIP
I dagens samhälle är det inte lätt att leva upp till alla förväntningar som finns...det var kanske lättare förr...tänkvärda ord...
2020-02-01

  lodjuret/seglare VIP
Om jag har ett visst överseende med texten, så är den hyggligt sannolik. Fast då krävs det ofta att en själv har föräldrar kvar i livet. En sorts förutsättning, även fosterföräldrar kan vara just som närvarande ibland. Texten får mig dock att skänka en tanke till Annika och Tomas.
2020-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Lasseman
Lasseman VIP